Poster (1)

Всяка игра има правила. Ти избираш дали да ги спазваш.

„Игра на доверие“ проследява личните истории на майка и дъщеря–Даниела и Елена. За няколко десетилетия времената, в които всяка от тях изживява своята младост, се променят, обществото също. И двете обаче трябва да се изправят срещу насилието, прикрито зад маската на добрите намерения. Съдбите им са колкото различни, толкова и неразривно преплетени, а залогът е собствената им свобода.

Продукцията с елементи на трилър е за силната, уверена и смела жена, която отказва да бъде в ролята на жертва–защото човек няма власт над миналото, но може да избере какво да запомни от него.

Филмът е създаден по реални истории от живота на Яна Маринова и нейната майка.

Емоционално наситената продукция с елементи на трилър отваря темата за психическото и физическото насилие, често скрити зад маската на добрите намерения. Това е история за силната, уверена и смела жена, която отказва да остане в ролята на жертва – защото човек няма власт над миналото, но може да избере какво да вземе от него.

 

Режисьор е Мартин Макариев, а сценарият е на Борислав Захариев. Идеята и инициативата за създаването на филма са на Яна Маринова, която вплита в него епизоди от своя живот и от личната съдба на майка си. Продукцията ще провокира разгръщането на по-задълбочен и открит обществен разговор по темата за домашното насилие и агресията у дома, както и за тормоза в работна среда. Статистиката сочи, че всяка трета жена у нас има подобен опит и само откровеният поглед към тези проблеми може да донесе така необходимата позитивна промяна.

 

„Игра на доверие“ е следващият пълнометражен филм на основна част от екипа, работил по супер успешния „В сърцето на машината“, който събра над 120 000 зрители и е актуалното  българско предложение за наградите Оскар.

 

„Игра на доверие“ ще излезе на голям екран в цялата страна на 17 февруари 2023 година.

Снимачен екип

Режисьор – Мартин Макариев

Продуцент – Яна Маринова за „Spirit Production House“

Изпълнителен продуцент – Мартин Макариев

Изпълнителен продуцент – Яна Маринова

Изпълнителен продуцент – Александър Сано

Оператор – Андрей Андреев

Сценарист – Борислав Захариев

Музика – Кирил Добрев
Монтаж – Никола Миленов